Ga naar de inhoud

BOVEN KAMERS

Het pop-up boek over de hersenen neemt je in zes pop-up spreads letterlijk mee door de verschillende hersengebieden en hersenfuncties van het menselijk brein.

Eerst duik je in de oudste, diep gelegen gebieden waar zich de meeste basale functies bevinden, zoals het aansturen van ademhaling en hartslag. Daarna bekijk je van boven de specialisaties van de linker en rechter hemisfeer. Tot slot de cortex, de buitenste laag van de hersenen met complexere functies, zoals plannen, lezen en schrijven.

De pop-up modellen van de hersenen in BOVEN KAMERS zijn op ware grootte van een gemiddeld menselijk brein en geven samen met de begeleidende tekst en de legenda informatie en inzicht over de verschillende menselijke hersengebieden.

Voor de biologische informatie over de hersenen kon ik een beroep doen op hersenwetenschapper Gerard J. Boer en prof. dr. Harry B. M. Uijlings. Papierarchitecte Ingrid Siliakus heeft me geholpen met de uitvoering van het lasersnijwerk van de pop-ups.

Het boek is uitgegeven in eigen beheer in een oplage van 50 stuks. In samenwerking met Elbel Libro Bookbinding zijn 10 boeken uit deze uitgave vervaardigd in een speciale editie.


Moon Brouwer
Pieter de Hooghstraat 6
5702 XE Helmond

Telefoon
+31 6 196 470 98

E-mail
info@moonbrouwer.nl