Ga naar de inhoud

The Migrant

Het prachtige multimediaproject The Migrant van Fotografe Anaïs López vertelt het verhaal van de Mynah. Een klein, zwart zangvogeltje van Javaanse oorsprong dat in zijn thuisland geliefd is om zijn mooie geluid.

De vogel werd naar Singapore gehaald voor de zangvogelhandel, maar in de drukte en het lawaai veranderde zijn stem. Inmiddels staat de Mynah in Singapore beter bekend als de vliegende rat en doen ze er alles aan om het beestje kwijt te raken.

De onderliggende boodschap is een kritische noot over hoe wij in het algemeen omgaan met dieren, de haalbaarheid van een perfecte stad en maatschappij. Tegelijkertijd is The Migrant een metafoor voor onze houding ten opzichte van migranten. 

The Migrant bestaat uit een documentaire, 3 kunstenaarsboeken, een reizende expositie en een oplage van 450 boeken. De boeken zijn vormgegeven door veelvuldig bekroond grafisch ontwerper Teun van der Heijden en illustraties van de vermaarde Singaporese cartoonist Sonny Liew.

Voor zowel de kunstenaarsboeken als de oplage ontwierp ik de pop-ups. Daarnaast ontving het boek diverse prijzen en reist het project inmiddels als expositie rond, van het Nederlands fotomuseum in Rotterdam tot Erasmus Huis Jakarta in Jakarta.


Moon Brouwer
Pieter de Hooghstraat 6
5702 XE Helmond

Telefoon
+31 6 196 470 98

E-mail
info@moonbrouwer.nl