Ga naar de inhoud

Visuele identiteit FÈS

FÈS is een jaarlijks, tiendaags, interreligieus festival in de stad Fès in Marokko. Tijdens dit festival komen aanhangers van diverse geloven bij elkaar om concerten, lezingen, performances, tentoonstellingen en discussies bij te wonen en met elkaar de interreligieuze dialoog aan te gaan.

Voor dit voorstel ging ik het gesprek aan met aanhangers van alle religieuze hoofdpijlers van het festival. Wat is belangrijk binnen het geloof? Hoe gaan ze er mee om? Wat zijn geboden en verboden? En dergelijke Uit deze gesprekken vormde ik mijn hoofdthema’s: overlapping, vermenging, gelaagdheid en fragmentering.

Het festival bestaat sinds 1994 en is dus ook al goed bekend. Om mijn hoofdthema’s en het bijzondere karakter van dit festival vorm te geven besloot ik om te werken met religieuze symbolen, die in overlap met elkaar mooie mengkleuren vormen. Daarnaast wordt het liggende formaat opgevouwen tot een staandformaat, waardoor een afwijkend formaat ontstaat. Door de poster te ontvouwen, ontdekt de bezoeker het programma én komen de symbolen naar voren. Het verhaal ontvouwt zich, net zoals de verhalen van de aanhangers van dit festival.


Moon Brouwer
Pieter de Hooghstraat 6
5702 XE Helmond

Telefoon
+31 6 196 470 98

E-mail
info@moonbrouwer.nl